SAM-BA 2.16 - Demo Flash Failing

All design tool related questions: compiler, assembler, linker. Embedded programming questions: assembler, C code.

Moderator: nferre

manmad
Posts: 2
Joined: Sun Sep 18, 2016 7:46 am

SAM-BA 2.16 - Demo Flash Failing

Sun Sep 18, 2016 8:52 am

Hi all,

I have not been able to flash any of the Atmel4SAM demos to my SAMA5D4-xplained board from my Windows 10 PC. I can successfully connect SAM-BA 2.16 to the A5-USB-A port (J11) but when i run the batch file from a downloaded demo the demo doesn't download and the log file shows that the expected argv 0 and argv 2 values are missing. Here is the log file:

-I- Waiting ...
-I- TCL platform : Windows NT
-I- SAM-BA 2.16 on : windows
-I- Retrieved arguments from command line :
-I- argv 0 : -x
-I- argv 1 : demo_linux_nandflash_usb.qml
-I- argv 2 :
-I- Connection -x
-E- Connection -x not found
-E- Connection list : {\USBserial\COM10} COM10 COM1

Thanks in advance for any suggestions.
blue_z
Location: USA
Posts: 1504
Joined: Thu Apr 19, 2007 10:15 pm

Re: SAM-BA 2.16 - Demo Flash Failing

Mon Sep 19, 2016 8:43 pm

manmad wrote:I have not been able to flash any of the Atmel4SAM demos to my SAMA5D4-xplained board ...
"Atmel for SAM" is a nonsense name. Presumably you mean Linux4SAM.
manmad wrote:Thanks in advance for any suggestions.
Older Linux4SAM demos had .tcl scripts for installation, but recent ones have .qml scripts.
You should probably be using SAM-BA 3.x, which accepts .qml script files.
SAM-BA 2.x apparently only handles .tcl script files.

Regards
manmad
Posts: 2
Joined: Sun Sep 18, 2016 7:46 am

Re: SAM-BA 2.16 - Demo Flash Failing

Wed Sep 21, 2016 10:02 am

Thanks blue_z, using the right file (.tcl or .qml) with the right version of SAM-BA makes all the difference!

I wonder why the later version of SAM-BA has dispensed with the GUI?

Return to “Development Tools”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest