Network not working in u-boot

Moderator: nferre

User avatar
koan
Contact:
Location: Bergamo, Italia
Posts: 204
Joined: Wed May 12, 2004 6:59 pm

Network not working in u-boot

Wed May 14, 2014 4:40 pm

With sama5d3_xplained network is not working in u-boot (port ETH0/GETH)
Once the kernel has booted it works.
Although I set in u-boot ipaddr,serverip,ethaddr the nework is not working.
Any of you have you ever succesfully run a ping or tftp?
TIA
Marco Cavallini
Koan s.a.s. - Bergamo - ITALIA
Embedded and Real-Time Software Engineering
- Atmel Third Party Consultant
Tel. +39-(0)35-255.235 - Fax +39-178-223.9748
http://www.KoanSoftware.com | http://www.KaeilOS.com
User avatar
koan
Contact:
Location: Bergamo, Italia
Posts: 204
Joined: Wed May 12, 2004 6:59 pm

Re: Network not working in u-boot

Wed May 14, 2014 5:40 pm

My fault.
Remember to reboot after setting ethaddr.
It works now  :D
Marco Cavallini
Koan s.a.s. - Bergamo - ITALIA
Embedded and Real-Time Software Engineering
- Atmel Third Party Consultant
Tel. +39-(0)35-255.235 - Fax +39-178-223.9748
http://www.KoanSoftware.com | http://www.KaeilOS.com
unityfancier
Posts: 7
Joined: Tue May 19, 2015 6:37 am

Re: Network not working in u-boot

Mon May 25, 2015 5:37 am

Is there any error info there? I meet the same problem and it says that the mac address is not setted, I set "eth1addr" and "eth2addr" in my uboot env, then it works. But I don't know why the eth does not works when I reboot the board, I need to "ping" any address, the tftp works
koan wrote:With sama5d3_xplained network is not working in u-boot (port ETH0/GETH) Once the kernel has booted it works. Although I set in u-boot ipaddr,serverip,ethaddr the nework is not working. Any of you have you ever succesfully run a ping or tftp? TIA
User avatar
koan
Contact:
Location: Bergamo, Italia
Posts: 204
Joined: Wed May 12, 2004 6:59 pm

Re: Network not working in u-boot

Mon May 25, 2015 8:20 am

unityfancier wrote:Is there any error info there? I meet the same problem and it says that the mac address is not setted, I set "eth1addr" and "eth2addr" in my uboot env, then it works. But I don't know why the eth does not works when I reboot the board, I need to "ping" any address, the tftp works
I solved setting ethaddr.
Marco Cavallini
Koan s.a.s. - Bergamo - ITALIA
Embedded and Real-Time Software Engineering
- Atmel Third Party Consultant
Tel. +39-(0)35-255.235 - Fax +39-178-223.9748
http://www.KoanSoftware.com | http://www.KaeilOS.com

Return to “SAMA5-based”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests