Can't programe a chip because Atmel-ICE is Busy

Microchip in-system programming solution: SAM-BA

Moderators: nferre, fab

bobofrut
Posts: 1
Joined: Fri Nov 07, 2014 5:33 pm

Can't programe a chip because Atmel-ICE is Busy

Fri Nov 07, 2014 5:47 pm

I'm experiencing following problem, namely my Atmel-ICE programmer with Atmel Studio 6.2 can program an MCU only one time, when I try to program it second time I get a message that the programmer is "Busy", as a workaround for the problem, to program again a MCU chip I'm disconnecting and connecting again the programmer to my computer, so what it can be done to fix this issue permanently?
Thank you in advance for any help.
colnd2299
Posts: 7
Joined: Tue Apr 28, 2015 7:20 pm

Re: Can't programe a chip because Atmel-ICE is Busy

Wed May 20, 2015 3:51 am

Same problem here. Power cycling the Atmel-ICE doesn't help either. Seems to occur when I attempt to reprogram with the target board powered down.
Atmel Studio 6 (Version: 6.2.1563 - Service Pack 2)
colnd2299
Posts: 7
Joined: Tue Apr 28, 2015 7:20 pm

Re: Can't programe a chip because Atmel-ICE is Busy

Wed May 20, 2015 4:25 am

Restarting the local backend agent sometimes helps (Tools->Device Programming->Settings->Debugger)
colnd2299
Posts: 7
Joined: Tue Apr 28, 2015 7:20 pm

Re: Can't programe a chip because Atmel-ICE is Busy

Wed May 20, 2015 4:59 am

A workaround is to change the Backend Port in local backend agent. Then close and reopen the Device Programming. Busy status should be cleared.

Return to “SAM-BA”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests