problems with mkimage (u-boot)

This forum is for users of Microchip MPUs and who are interested in using Linux OS.

Moderator: nferre

Manuel Dicke
Posts: 9
Joined: Tue Apr 18, 2006 2:22 pm

problems with mkimage (u-boot)

Fri May 19, 2006 5:21 pm

Hello,

I use the AT91RM9200-EK with Kernel 2.6.16 and u-boor 1.1.4 and I have some very special problem. I hope somebody know whats going wrong?!?

I do this step by step

in /usr/arm/src/linux/
make mrproper
make at91rm9200ek_defconfig
make zImage
make modules
cp arch/arm/boot/zImage /usr/arm/u-boot/tools

in /usr/arm/u-boot/tools
./mkimage -A arm -T kernel -O linux -C none -a 21000000 -e 21000000 -d zImage uImage

now I copy uImage in the RAM and start. Kernel start!
After that I do make zImage, make modules and mkimage again (without make menuconfig or something else)
And the kernel start do not start. U-Boot crash with

## Booting image at 21000000 ...
Image Name:
Image Type: ARM Linux Kernel Image (uncompressed)
Data Size: 930740 Bytes = 908.9 kB
Load Address: 21000000
Entry Point: 21000000
Verifying Checksum ... OK
XIP Kernel Image ... OK

Starting kernel ...

undefined instruction
pc : [<21000008>] lr : [<21f11fcc>]
sp : 21ecfb04 ip : 00000001 fp : 00000002
r10: 00000000 r9 : 21ecfca4 r8 : 21ecffdc
r7 : 00000000 r6 : 21f33400 r5 : 21ed004b r4 : 00000000
r3 : 21000000 r2 : 20000100 r1 : 000002c1 r0 : 21ecfce8
Flags: nZCv IRQs off FIQs off Mode SVC_32
Resetting CPU ...

I do make zImage, make modules and mkimage again and the kernel start sometimes. In the case of running the kernel run even. In the other case the Kernel run never.

I think mkimage do somethings wrong.
Please help me!!!!
Manuel

Return to “LINUX”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests